آیا آب جوشیده مانند آب مقطر است؟

در حالی که آب جوشیده و آب مقطر هر دو با حالت های گاز مایع H درگیر هستند2O، آنها دو محصول کاملاً متفاوت هستند که به روش های بسیار متفاوتی با آنها رفتار می شود.

تفاوت اصلی این دو محصول در این است که آب جوشانده تصفیه شده در نظر گرفته نمی شود و بنابراین نمی توان از آن در کاربردهایی که به آب با خلوص فوق العاده بالا نیاز است استفاده کرد. از سوی دیگر، آب مقطر یکی از خالص ترین اشکال آب است که در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، برخلاف آب جوشیده، آب مقطر برای مصرف توصیه نمی شود.

آیا آب جوش آن را مقطر می کند؟

درست است که اولین قدم در تولید آب مقطر، جوشاندن آن است. با این حال، این بدان معنا نیست که کتری شما قادر به اجرای کل فرآیند تقطیر است. دلیل این امر در تعریف «آب تصفیه شده» نهفته است.

آب تصفیه شده به آبی اطلاق می شود که به صورت مکانیکی فرآوری شده و به صورت فیزیکی از ناخالصی های آن جدا شده باشد. چندین روش تصفیه وجود دارد، اما سه روش اصلی عبارتند از:

  • دیونیزاسیون: این شامل رزین های تبادل یونی است که ناخالصی های یونی را از آب حذف می کند
  • املاح معدنی: این بسیار شبیه به دیونیزه کردن است و برای حذف نمک های معدنی استفاده می شود
  • تقطیر: این یک فرآیند جداسازی است که آب را با تبخیر کردن آن تصفیه می کند

از آنجایی که آب مقطر از ناخالصی های خود جدا شده است، به عنوان تصفیه شده طبقه بندی می شود. آب جوشیده به این روش پردازش نمی شود و بنابراین نمی توان آن را به عنوان یک محصول تصفیه شده طبقه بندی کرد. بنابراین، اگر آب را بجوشانید، آن را مقطر نمی کند، زیرا آن را خالص نمی کند.

ریختن آب جوشیده در یک لیوان کوچک

تفاوت بین آب جوشانده و آب مقطر

اگرچه جوشاندن آب یک مرحله مهم در فرآیند تقطیر است، اما این دو محصول به دلیل خواص ذاتی آنها قابل تعویض نیستند. همه اینها به روش های مختلف تصفیه هر نسخه از آب برمی گردد که مستقیماً بر نحوه استفاده از آنها تأثیر می گذارد.

آب مقطر

آب مقطر تقریباً کاملاً خالص است. با حرارت دادن آب به خوبی از نقطه جوش آن به طوری که شروع به بخار شدن می کند تولید می شود. سپس این بخار جمع آوری شده و دوباره به حالت مایع تبدیل می شود که تمام ناخالصی های آن حذف شده است.

جداسازی ناخالصی ها به این دلیل اتفاق می افتد که آب نقطه جوش کمتری دارد. این بدان معنی است که ناخالصی ها با آب تبخیر نمی شوند. کل این فرآیند تقطیر نامیده می‌شود و یکی از مؤثرترین راه‌ها برای حذف موارد زیر است:

  • ترکیبات یونی
  • نمک های معدنی (مانند کلسیم)
  • نمک های فلزات سنگین
  • میکروارگانیسم ها (به عنوان مثال باکتری)

حذف این ترکیبات نه تنها به این معنی است که آب مقطر تقریباً 100٪ خالص است، بلکه به این معنی است که فاقد مواد مغذی معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم است. در حالی که این امر آن را برای استفاده در صنایعی مانند تولید داروسازی ایده آل می کند، اما آن را برای مصرف انسان مناسب نمی کند زیرا می تواند منجر به کمبود این مواد معدنی ضروری شود.

آب جوش

وقتی به آب جوشیده فکر می کنید، بلافاصله به فکر جوشاندن کتری برای یک فنجان چای یا برای پخت و پز می افتید. اما از آب جوشیده می توان برای آب اضطراری یا بهداشت سطحی نیز استفاده کرد. در حالی که برای این کاربردها به اندازه کافی خالص است، نمی توان از آن در همان صنایعی که آب مقطر استفاده کرد استفاده کرد زیرا همچنان حاوی ناخالصی های معدنی است.

بر خلاف آب مقطر که از نقطه جوش خود عبور می کند تا تبخیر شود، آب جوشیده تنها تا زمانی که به نقطه جوش خود (100 درجه سانتیگراد) برسد حرارت داده می شود. این یک فرآیند نسبتا سریع است، برخلاف تقطیر که شامل مراحل پیچیده ای است که می تواند چندین ساعت طول بکشد.

به سادگی با جوشاندن آب، می توانید آلاینده های آلی مانند باکتری ها و میکروب ها را از بین ببرید. این به این دلیل است که میکروارگانیسم ها نمی توانند بالاتر از 48 درجه سانتیگراد زندگی کنند. در عین حال، جوشاندن بر سایر ناخالصی ها مانند مواد معدنی تأثیری ندارد و بنابراین این ناخالصی ها در آب باقی می مانند.

بنابراین، در حالی که آب جوشانده را به دلیل داشتن مواد معدنی نمی توان به روشی که آب مقطر استفاده می کند، استفاده کرد، اما می توان آن را مصرف کرد. در واقع، آب جوشانده معمولاً دارای غلظت مواد معدنی بالاتری نسبت به قبل از جوشیدن است زیرا مقداری آب همیشه به صورت بخار خارج می شود.

شات رو به پایین از آب در حال جوشاندن در لیوان

به طور خلاصه…

تفاوت بین آب جوشانده و آب مقطر را می توان در چند نکته خلاصه کرد:

  • آب مقطر از طریق یک دستگاه دقیق تصفیه می شود فرآیند تقطیر که می تواند چند ساعت طول بکشد
  • آب جوشیده ساده است آبی که به نقطه جوش رسیده است، معمولا در عرض چند دقیقه
  • آب مقطر داشته است تمام ناخالصی های آن حذف می شوداز جمله مواد معدنی و میکروارگانیسم ها
  • آب جوشیده عاری از میکروارگانیسم است اما هنوز حاوی نمک های معدنی استمانند کلسیم
  • آب مقطر استفاده می شود در کاربردهای صنعتی جایی که آب با خلوص بالا مورد نیاز است
  • می توان از آب جوشانده استفاده کرد آب اضطراری یا بهداشت سطحی
  • آب مقطر نباید مصرف شود چون هست کمبود مواد معدنی ضروری
  • آب جوشیده دارای یک غلظت بالای مواد معدنی ضروری و بنابراین مصرف آن خوب است

phosphoric-acid.ir با خلوص بالا می فروشد آب مقطر در طیف وسیعی از اندازه های بسته ما هم عرضه می کنیم دیونیزه شده، غیر معدنی شده و آب فوق خالص تا بتوانیم تمام نیازهای تجاری شما را برآورده کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *