آیا اسید سیتریک در غذا وجود دارد؟ | چرا نباید نگران بود
توسط لورا مینتون گونزالس
اگرچه اسید سیتریک یک نگهدارنده معمولی برای مواد غذایی است، اما در همه چیز از پاک کننده های خانگی گرفته تا محصولات مراقبت از پوست ما نیز وجود دارد.
برش های لیمو
اما برخی از افراد ممکن است کلمه “اسید” را ببینند و بلافاصله در مورد خطرات مربوط به قرار دادن این ماده مرموز در بدن خود نگران شوند. بنابراین، آیا باید نگران مصرف یا استفاده از محصولات حاوی اسید سیتریک باشید؟
راحت ترین پاسخ نه است. اما دلیل این امر کمی پیچیده تر از آن است.
اسید سیتریک چیست؟
اسید سیتریک یک ترکیب آلی ضعیف و مسلما رایج ترین افزودنی غذایی برای غذاهای فرآوری شده است. این ماده به چند دلیل به غذاها اضافه می شود.
اول از همه، این یک نگهدارنده طبیعی مواد غذایی است، اما از آن برای افزایش طعم نیز استفاده می شود. افزودن این ماده طعمی اسیدی یا کمی ترش به غذاها و نوشیدنی ها می دهد.
اسید سیتریک نیز اغلب به عنوان یک عامل تمیز کننده استفاده می شود و از آنجایی که زیست تخریب پذیر است و از مواد خام و طبیعی ساخته شده است، دوستدار محیط زیست است. پایدارتر از موادی مانند سدیم لوریل سولفات (SLS) است که از نفت یا روغن نخل (به قیمت جنگلهای بارانی) به دست میآید.
اسید سیتریک وقتی جدا می شود مانند یک پودر کریستالی سفید به نظر می رسد، اما به طور طبیعی در بسیاری از اشکال زندگی وجود دارد. به شکل بی آب (بدون آب) که از آب گرم متبلور می شود، یا به صورت مونوهیدرات که با استفاده از آب سرد تولید می شود، می آید. این اسید را می توان در اکثر گیاهان و همچنین در بسیاری از بافت ها و مایعات حیوانی به عنوان بخشی از عملکرد متابولیک یافت.
دو نوع اسید سیتریک
دو روش اصلی برای تولید اسید سیتریک وجود دارد: مشتق شده به طور طبیعی و غیر طبیعی.
به طور طبیعی مشتق شده است
این نوع از میوه ها و سبزیجات به ویژه مرکبات به دست می آید.
هنگامی که اصطلاح اسید سیتریک را می شنوید، ممکن است بلافاصله به فکر میوه های مرکبات بیفتید. اگرچه اسید سیتریک در غذاهای مختلف وجود دارد، اما مطمئناً در مرکبات مانند لیمو و لیمو ترش بیشتر است. این ماده 8 درصد از وزن خشک آنها را تشکیل می دهد و در نهایت سطح PH آب میوه ها (مانند آب لیمو) را تعیین می کند.
این ماده شیمیایی، اسید سیتریک، اولین بار در سال 1784 توسط یک شیمیدان سوئدی که آن را از آب لیمو متبلور کرد، جدا شد. پس از کشف، اسید سیتریک مشتق شده از لیموهای ایتالیایی برای حفظ غذاهای آمریکایی مورد استفاده قرار گرفت – که تا زمانی که این واردات در طول جنگ جهانی اول مختل شد، به خوبی کار کرد. سپس، یک روش جدید و کمتر طبیعی شروع به اجرا کرد.
قیمت اسید سیتریک جوین را جستجو ککنید. قیمت اسید سیتریک جوین برای خریداران مهم است. قیمت اسید سیتریک جوین روبه بالا شده است.
غیر طبیعی رخ می دهد
دانشمندان این شکل را با تغذیه قندها در قالب ایجاد می کنند.
در سال 1893 شیمیدانان کشف کردند که کپک پنی سیلیوم می تواند اسید سیتریک را در هنگام تغذیه با شکر تولید کند، اما این اطلاعات برای تولید استفاده نشد تا اینکه جنگ جهانی اول واردات لیمو از ایتالیا را مختل کرد. پس از این کمبود، شیمیدانان آمریکایی به کشف خود اشاره کردند و شروع به ساخت محلول اسید سیتریک از قالب کردند.
این شیمیدان ها اسید سیتریک را از طریق تخمیر قند یا ملاس در حضور قارچ تولید می کردند. امروزه، ساکارز یا گلوکز، که اغلب از نشاسته ذرت تهیه می شود، به قارچ تغذیه می شود، که معمولاً نوعی کپک سیاه به نام آسپرژیلوس نیجر (A. niger) است.
آیا مصرف اسید سیتریک بی خطر است؟
اگرچه هنوز هم می توان اسید سیتریک را از آب لیمو یا آناناس به دست آورد، اسید ایجاد شده از کپک برای اهداف تولید صنعتی ارزان تر است. پس از تخمیر قالب با شکر، قالب فیلتر شده و اسید جدا شده باقی می ماند.
برخی از افراد این نگرانی را مطرح کرده اند که این اسید می تواند باعث پوسیدگی مینای دندان شود. با این وجود، تحقیقات نشان می دهد که حداقل به خودی خود باعث آسیب به دندان شما نمی شود. با این حال، مصرف نوشیدنی های شیرین و آب نبات های حاوی این ماده اسیدی همچنان می تواند منجر به پوسیدگی و سایر مشکلات دندانی شود.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اسید سیتریک غیرطبیعی را “به طور کلی ایمن شناخته شده” می داند. علاوه بر این نام، همچنین برای استفاده در مواد غذایی توسط سایر آژانسهای ملی و بینالمللی اصلی که وظیفه مقررات مواد غذایی را بر عهده دارند، بهعنوان ایمن شناخته میشود.
در حالی که مصرف محصولات مشتق شده از کپک مطمئناً ترسناک و بد به نظر می رسد، تحقیقات به طور قاطع نشان می دهد که اسید سیتریک برای شما بد نیست و برای اکثر افراد بی خطر است. در واقع، فواید بسیاری برای سلامتی دارد که ممکن است شما را شگفت زده کند.
مزایای سلامتی چیست؟
هنگامی که اسید سیتریک مصرف می کنید، ممکن است مزایای سلامتی زیر را دریافت کنید:
انرژی را متابولیزه می کند: سیترات که یک مولکول مرتبط با اسید سیتریک است می تواند انرژی انسان را تامین کند. این مولکول در طول چرخه اسید سیتریک تشکیل می شود که به نام اسید تری کربوکسیلیک (TCA) یا چرخه کربس نیز شناخته می شود، که مستلزم یک سری واکنش های شیمیایی است که به تبدیل غذا به انرژی قابل استفاده کمک می کند.
جذب مواد مغذی: تحقیقات نشان میدهد که این ماده دسترسی زیستی مواد معدنی را بهبود میبخشد و توانایی بدن برای جذب مواد مغذی را بهبود میبخشد.
آنتی اکسیدان: به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.
عامل قلیایی کننده: می توان از آن برای تثبیت مجدد استفاده کردیک محیط اسیدی که اغلب ناشی از استرس یا تغذیه نامناسب است.
پیشگیری از سنگ کلیه: قدرت قلیایی آن برای جلوگیری از انواع خاصی از سنگ کلیه ناشی از ادرار با اسیدیته بالا عمل می کند.
ضد عفونی کننده: برخی از انواع باکتری ها و ویروس ها را از بین می برد.
قیمت اسید سیتریک جوین
قیمت اسید سیتریک جوین را از کارشناسان سایت ما دریافت نمایید. کارشناسان ]ترین قیمت اسید سیتریک جوین را در اختیار شما قرار می دهند. قیمت اسید سیتریک جوین در سراسر جهان مورد جستجو است.