فرمالدئید برای چه مواردی استفاده می شود؟

قبل از اینکه نگاه کنیم فرمالدئید برای چه مواردی استفاده می شود، مهم است که بدانیم چه چیزی است. CH2O یک ماده شیمیایی است که بسیاری از مردم آن را با مومیایی کردن یا تاکسیدرمی مرتبط می‌دانند زیرا شکل آبی آن، به نام فرمالین، بافت را حفظ می‌کند. اما در واقعیت، کاربردهای صنعتی و خانگی زیادی فراتر از این دارد.

شاید تعجب کنید که بدانید این ماده شیمیایی را می توان در چندین وسیله خانگی و حتی در برخی غذاها یافت. در این مقاله، ما برخی از کاربردهای مهم فرمالدئید را بررسی می‌کنیم، و اینکه چگونه در واقع رایج‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید.

فرمول شیمیایی فرمالدئید بر روی یک قرص با لوله های آزمایش

موارد استفاده از فرمالدئید

هنگامی که در آب حل می شود، CH2O تبدیل به فرمالین می شود، و معروف ترین آن به عنوان مایع مومیایی کننده است که بافت های آلی را حفظ می کند. با این حال، فرمالدئید در شکل خالص خود یک گاز بی رنگ است که بوی قوی و تحریک کننده ای دارد. در این حالت، معمولاً در ساخت مصالح ساختمانی و همچنین بسیاری از محصولات خانگی استفاده می‌شود، اما می‌تواند به عنوان پیش‌ساز یا جزء در ساخت سایر مواد شیمیایی نیز استفاده شود. در اینجا برخی از کاربردهای رایج فرمالدئید آورده شده است:

  • چسب و پوشش: همچنین در ساخت بسیاری از انواع چسب ها و چسب ها، پوشش های محصولات کاغذی و همچنین مواد عایق مهم است.
  • محصولات بهداشتی: بسیاری از محصولات مصرفی باید قبل از استفاده ضدعفونی شوند. فرمالدئید به عنوان یکی از ضدعفونی کننده های صنعتی اولیه در تولید محصولات بهداشتی مانند دستمال، دستمال کاغذی و دستمال کاغذی استفاده می شود.
  • کاربردهای پزشکی: فرمالدئید یک ضد عفونی کننده قوی است که می تواند اکثر ویروس ها و قارچ ها را از بین ببرد. همچنین برای درمان عفونت های انگلی و زگیل استفاده می شود. تولید واکسن شامل استفاده از فرمالدئید است برای استریل کردن محصولات این ماده شیمیایی همچنین در کشتن باکتری ها و جلوگیری از رشد آنها بسیار موثر است. این باعث می شود برای درمان عفونت هایی مانند UTI عالی باشد.
  • فرآوری سوخت های فسیلی: CH2O در فرآوری نفت و گاز طبیعی ضروری است، جایی که به بهبود بازده سوخت کمک می کند.
  • نگهداری مواد غذایی: فرمالدئید به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه، سبزیجات، ماهی های دریایی، سخت پوستان و گوشت وجود دارد، جایی که محصول جانبی متابولیسم است. این سطوح فرمالدئید طبیعی در غذا می تواند به 300 تا 400 میلی گرم بر کیلوگرم برسد. در حالی که استفاده از CH2O به عنوان نگهدارنده مواد غذایی غیرقانونی است، برخی از آژانس های نظارتی بهداشت استفاده غیرمستقیم آن را در برخی از موادی که با مواد غذایی تماس دارند، مانند ضدعفونی ظروف غذا، تایید می کنند.
  • کاربردهای خودرو: CH2O نقش مهمی در سبک‌تر کردن خودروها و کارآمدتر کردن انرژی دارد. از آن در ساخت رزین ها استفاده می شود که به نوبه خود برای ساخت قطعات قالب گیری داخلی و همچنین قطعات زیر کاپوت که در برابر دماهای بالا مقاوم هستند استفاده می شود. از رزین های بر پایه فرمالدئید نیز در ساخت پرایمرهای خارجی استفاده می شود که باید بسیار بادوام باشند. رنگ خودرو، چسب های لاستیک و لنت ترمز برخی از محصولات ساخته شده از موادی هستند که از فرمالدئید به عنوان پایه استفاده می کنند.
دکتر با استفاده از سرنگ واکسن را از آمپول بیرون آورد
فرمالدئید برای استریل کردن واکسن ها با کشتن یا تضعیف پاتوژن های داخل استفاده می شود.

چه محصولاتی Fاورمالدئید در آنها؟

بسیاری از محصولات با استفاده از CH2O تولید می شوند، اما تعداد کمی از محصولات نهایی در واقع حاوی خود ماده شیمیایی هستند، زیرا قبلاً تحت واکنش های شیمیایی قرار گرفته است، یعنی مصرف شده است. فرمالدئید در بسیاری از این محصولات یا به مواد شیمیایی دیگر تبدیل می شود یا از محصول نهایی حذف می شود. در همین حال، برخی از کالاها دارای محتوای فرمالدئید طبیعی هستند، اما در سطوح نسبتا کم و غیر سمی. در اینجا چند نمونه از محصولات حاوی این ماده شیمیایی آورده شده است:

  • رزین ها: رزین هایی که در محصولات کامپوزیت چوبی مانند تخته سه لا استفاده می شوند دارای فرمالدئید هستند. از این رزین ها در ساخت پرایمرهای رنگ نیز استفاده می شود.
  • عایق کاری ساختمان: فرمالدئید موجود در رزین ها در محصولات تولید شده باقی می ماند استفاده كردن رزین ها اینها شامل مواد کامپوزیت چوبی و عایق های ساختمانی است.
  • پایان می دهد: برخی از رنگ‌ها و لاک‌هایی که در خانه‌ها استفاده می‌شوند حاوی این ماده شیمیایی به مقدار کمی هستند.
  • سوزش: هر چیزی که دارای زنجیره های هیدروکربنی باشد در هنگام سوزاندن مقداری فرمالدئید تولید می کند. این شامل سیگارهای روشن و حتی اجاق های هیزمی نیز می شود.
  • اقلام غذایی: فرمالدئید یک محصول جانبی طبیعی متابولیسم سلولی است. به طور خلاصه، این بدان معنی است که انسان و سایر حیوانات آن را تولید می کنند. یکی از راه های تولید آن در بدن انسان از طریق اکسیداسیون ویتامین B9 توسط آنزیم ها است. به طور مشابه، گیاهان و حیواناتی که ما از آنها به عنوان منبع غذایی استفاده می کنیم می توانند به طور طبیعی CH2O تولید کنند.

چه غذاهایی CH2O دارند؟ در آنها؟

اگرچه CH2O یک افزودنی غیرقانونی در غذاها است، اما در واقع به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. این به این دلیل است که محصول فرعی فعالیت های متابولیکی است که در همه موجودات، حتی از جمله باکتری ها اتفاق می افتد. نحوه عملکرد این کار بسیار پیچیده است، اما اساساً نتیجه اکسیداسیون اسید تتراهیدروفولیک است که نوعی ویتامین B9 است. این فرآیند بیوشیمیایی میانی در تولید DNA و برخی از انواع اسیدهای آمینه ضروری است.

این بدان معنی است که میوه ها، سبزیجات، گوشت، ماهی، محصولات لبنی و سایر محصولات مرتبط یا مشتق شده دارای مقداری فرمالدئید هستند – اما فقط در سطوح غیر سمی. در اینجا برخی از نمونه هایی از غلظت های فرمالدئید طبیعی در غذا:

  • گوشت و مرغ حاوی حدود 5.7 تا 20 میلی گرم بر کیلوگرم فرمالدئید هستند
  • شیر: 0.01 تا 0.8 میلی گرم بر کیلوگرم
  • ماهی: 6.4 تا 293 میلی گرم بر کیلوگرم
  • قند: 0.75 میلی گرم بر کیلوگرم
  • قهوه: 3.4 تا 16 میلی گرم بر کیلوگرم
نجار ماهر در حال کار بر روی یک تکه مبلمان با رزین اپوکسی
رزین های مورد استفاده برای چوب و پرایمرهای رنگ حاوی فرمالدئید هستند

برای کسانی از شما که می خواهند بدانند آیا فرمالدئید در اقلام روزمره وجود دارد یا خیر، در اینجا خلاصه ای وجود دارد:

آیا در رنگ مو فرمالدئید وجود دارد؟

قرار گرفتن در معرض مزمن با این ماده شیمیایی بسیار سمی است و می تواند به DNA آسیب برساند. این باعث سرطان زا می شود و دلیل استفاده زیاد و منظم از آن را توضیح می دهد رنگ مو با خطر بالاتر سرطان مرتبط است. این به این دلیل است که بسیاری از محصولات رنگ مو دارای کواترنیوم 15 هستند که می تواند CH2O را آزاد کند.

اما زیاد نگران نباشید – رنگ کردن موهایتان به طور منظم باعث مسمومیت با فرمالدئید نمی شود، زیرا فقط مقادیر کمی تولید می شود. با این حال، این به محصول و مقررات مربوط به آن بستگی دارد، بنابراین همیشه تحقیق کنید!

آیا فرمالدئید در لاک ناخن وجود دارد؟

برخی از سفت کننده ها و محصولات لاک ناخن حاوی فرمالدئید هستند، اگرچه می توان آن را در برچسب محصول به عنوان فرمالین یا متیلن گلیکول نام برد. در سخت کننده های ناخن، این ماده در واقع یک ماده شیمیایی ضروری است زیرا به طور طبیعی با پروتئین کراتین موجود در ناخن پیوند می خورد. در نتیجه ناخن سفت تر می شود. با این حال، در صورت استفاده زیاد از این محصول، ناخن‌ها ممکن است در نهایت خراب شده و شکننده شده و بشکنند.

آیا فرمالدئید در واکسن وجود دارد؟

واکسن ها برای ایمن بودن نیاز به استریل شدن دارند. مقادیر کمی از CH2O برای تضعیف یا از بین بردن پاتوژن ها در واکسن ها استفاده می شود. هنگامی که به این روش استفاده می شود، در بدن تجمع نمی یابد و هیچ خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند.

آیا فرمالدئید در سیگار وجود دارد؟

هر ماده ای که دارای ترکیبات کربنی در آنها باشد، مانند زنجیره های هیدروکربنی، هنگام سوختن CH2O تولید می کند، به خصوص اگر احتراق ناقص باشد. به همین دلیل است که CH2O در دود سیگار تشکیل می شود.

آیا در قهوه بدون کافئین فرمالدئید وجود دارد؟

دانه های قهوه به طور طبیعی حاوی فرمالدئید هستند، اگرچه در سطح کمی و غیر سمی است. پردازش دانه های قهوه به صورت فوری یا بدون کافئین به متیلن کلرید یا CH2O برای حذف کافئین نیاز دارد. بنابراین، مقداری باقیمانده باقی می‌ماند، اما باز هم فقط به مقدار کم و غیر سمی.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *