مدت زمان ماندگاری آب دیونیزه شده چقدر است؟

آب دیونیزه شده یکی از محبوب ترین محصولات آب تصفیه شده در بازار است. اما برای همیشه خالص نمی ماند و عوامل متعددی وجود دارد که می تواند مدت زمان ماندگاری آب دیونیزه شده را تحت تاثیر قرار دهد.

در حال انجام فرآیندی که یون های باردار آن را حذف می کندآب دیونیزه شده کاملاً عاری از ناخالصی های یونی و معدنی است. در حالی که آب هرگز به طور رسمی “بد” نمی شود، مطمئناً راه هایی برای افزایش عمر مفید این محصول تصفیه شده وجود دارد.

 

واکنش با هوا

یکی از عوامل مهمی که می تواند بر ماندگاری آب دیونیزه شده تأثیر بگذارد، واکنش آن به محیط، به ویژه با دی اکسید کربن موجود در هوا است.

هنگامی که این محصول در معرض هوا قرار می گیرد، دی اکسید کربن به سرعت در آن حل می شود. این یک محلول ضعیف از اسید کربنیک تشکیل می دهد و یون های هیدرونیوم با بار مثبت و یون های بی کربنات با بار منفی آزاد می کند. سپس آب دیونیزه شده:

  • کمی رسانا شوید
  • با pH پایین کمی اسیدی می شود
  • حاوی یون های باردار

بنابراین، برای اینکه آب دیونیزه شده تا زمانی که ممکن است حفظ شود، باید آن را در یک ظرف در بسته نگه دارید که فقط باید برای مدت زمانی که طول می کشد تا مقدار آب دیونیزه شده مورد نیاز شما را به دست آورید، باز شود.

روشی به نام گاز زدایی را می توان بر روی محصولات آب تصفیه شده ای که از این طریق آلوده شده اند استفاده کرد. این فرآیند تمام گازهای محلول از جمله دی اکسید کربن را از آب حذف می کند. گاز زدایی یکی از راه های افزایش عمر آب دیونیزه شده شماست، اما همیشه راحت ترین راه حل نیست.

ذخیره آب دیونیزه شده

خواص فیزیکی منحصر به فرد آب دیونیزه شده به این معنی است که باید در شرایط مناسب ذخیره شود. از آنجایی که احتمالاً در طول زمان دی اکسید کربن را جذب می کند، مهم است که تا حد امکان از یکپارچگی آن محافظت کنید اگر می خواهید مدتی بماند.

بسته بندی مورد استفاده برای نگهداری این درجه از آب نیز تاثیر زیادی بر مدت زمان نگهداری آن دارد. ذخیره سازی که استفاده می کنید یا عمر آب DI را طولانی تر می کند یا آن را سریعتر خراب می کند، بنابراین مهم است که آن را به درستی دریافت کنید.

  • ظروف شیشه ای برای مقادیر کم آب DI توصیه می شود. این به این دلیل است که آنها از نظر شیمیایی بی اثر هستند و بر خلاف ظروف پلاستیکی، آب دیونیزه شده نمی تواند مواد شیمیایی را از آن خارج کند. با این حال، برای مقادیر صنعتی، ظروف شیشه‌ای راحت‌ترین گزینه نیستند زیرا در صورت افتادن به راحتی می‌شکنند.
  • ظروف HDPE انتخاب بسته بندی ایده آل برای مقادیر زیاد آب DI هستند. ظروف پلی اتیلن با چگالی بالا مقاوم در برابر خوردگی هستند، در معرض نور محدودی قرار دارند و همچنین قادر به حفظ دمای خنک هستند. آنها مانند شیشه از نظر شیمیایی بی اثر هستند و شرایط عالی را فراهم می کنند.
  • ظروف فلزی هستند برای ذخیره آب تصفیه شده توصیه نمی شود زیرا از نظر شیمیایی بی اثر نیستند. آب DI می تواند به راحتی با ترکیبات فلزی واکنش داده و جذب کند. هنگامی که دی اکسید کربن در آب دیونیزه حل می شود، محلول اسید کربنیک حاصل نیز می تواند فلز را خورده و سطوح بالاتری از آلودگی ایجاد کند.

علاوه بر دی اکسید کربن، آب دیونیزه شده به راحتی می تواند با سایر ترکیبات اطراف خود ترکیب شود، چه در بسته بندی و چه در هوا. این باعث آلودگی می شود که مستقیماً بر عمر مفید آن تأثیر می گذارد. با انجام اقدامات احتیاطی اضافی هنگام انتخاب گزینه های ذخیره سازی، می توان از این امر جلوگیری کرد:

  • همیشه از بسته بندی اطمینان حاصل کنید محکم مهر و موم شده است هر زمان که از آب دیونیزه استفاده نمی کنید. این از حل شدن بیشتر دی اکسید کربن در محلول جلوگیری می کند.
  • آب یونیزه شده را ذخیره کنید دور از نور خورشید در حالت ایده آل، آب دیونیزه شده باید در یک اتاق تاریک ذخیره شود. ظروف HDPE یک راه عالی برای محافظت در برابر نور خورشید هستند.
  • آب دیونیزه شده باید ذخیره شود تحت دمای خنک به جای اینکه در یک محیط گرم رها شوید. ظروف HDPE همچنین قادر به حفظ دمای خنک تر هستند.

در نهایت، اگر آن را در یک ظرف محافظ با اندازه خوب و تحت شرایط مناسب نگهداری کنید، آب دیونیزه شده بسیار بیشتر از زمانی که آن را در یک بطری نزدیک پنجره باز بگذارید، باقی می ماند.

 

خود یونیزاسیون

گاهی اوقات، مهم نیست چقدر تلاش می کنیم، همه چیز نمی تواند برای همیشه دوام بیاورد. این مورد در مورد آب دیونیزه شده است و دلیل آن خودیونیزاسیون است.

همچنین به عنوان autoionisation یا auto-dissociation شناخته می شود خودیونیزاسیون آب واکنشی است که در تمام محلول های آبی از جمله آب خالص رخ می دهد. این شامل یک مولکول آب است که یک پروتون به مولکول آب دیگر اهدا می کند و هیدرونیوم (H3O+) و هیدروکسید (OH) یون ها

در خودیونیزاسیون:

  • یک مولکول آب از پروتونه خارج می شود و به یک یون هیدروکسید با بار منفی تبدیل می شود. پروتون زدایی زمانی اتفاق می افتد که یک مولکول آب هسته یکی از اتم های هیدروژن خود را از دست بدهد.
  • سپس یک مولکول آب دیگر بلافاصله توسط هسته هیدروژن پروتونه می شود (H+) و تبدیل به یون هیدرونیوم با بار مثبت می شود. پروتوناسیون زمانی اتفاق می افتد که یک پروتون از یک مولکول آب به مولکول دیگر منتقل شود.

این واکنش نمونه ای از اتوپروتولیز است، فرآیندی که در آن یک پروتون بین دو مولکول یکسان منتقل می شود. یکی از مولکول ها مانند اسید عمل می کند و یک پروتون آزاد می کند. دیگری به عنوان پایه عمل می کند و پروتون را می پذیرد. این نیز نشان می دهد که آب چگونه است آمفوتریک

در حالی که آب دیونیزه شده حاوی درصد بسیار کمی از مولکول‌های آب است که می‌توانند پروتون‌ها را انتقال دهند، خودیونیزاسیون همچنان اتفاق می‌افتد و ناگزیر بر مدت زمان ماندگاری آب دیونیزه شده تأثیر می‌گذارد.

بنابراین، حتی اگر آب DI در شرایط مناسب ذخیره شود و هرگز وارد هوا نشود، به دلیل ظرفیت خود یونیزه شدن، بعید است که برای همیشه به عنوان یک محلول خالص باقی بماند.

 

phosphoric-acid.ir آب یونیزه شده را در طیف گسترده ای از بسته بندی ها ذخیره می کند و حتی به شما امکان انتخاب برچسب سفارشی را می دهد. تمامی محصولات ما دارای 100% ضمانت کیفیت هستند تا بتوانید با اطمینان خرید کنید. امروز آنلاین سفارش دهید یا برای اطلاعات بیشتر با تیم فروش ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *